Gotowanie na biwaku, pod namiotem

Gotowanie na biwaku, pod namiotem

Gotowanie pod namiotem na biwaku może być bardzo smaczne i pomysłowe. Przy odpowiednich sprzętach i odpowiednim przygotowaniu można wyczarować cuda. W tym roku mój mąż postanowił zainwestować w nowy grill. Wydatek był spory, ale poziom gotowania i przygotowywania potraw wzrósł ogromnie. Zmieniliśmy grill na węgiel drzewny, na grill gazowy. Butla gazowa i grill zajmują więcej miejsca w samochodzie i w namiocie, ale standard gotowania jest niesamowity.

W momencie, gdy zdecydowaliśmy się na wyjazd pod namiot w lipcu, pogoda nie była najlepsza. W sobotę cały dzień prawie padało, a my byliśmy w stanie przygotować sobie ciepły posiłek. Wykorzystując krótki moment bez deszczu, udało nam się szybko przygotować posiłek. Rozgrzanie grilla gazowego jest o wiele krótsze niż węglowego i dlatego posiłki są szybciej przygotowywane. Dodatkowo płyta do grillowana jest dwustronna i wachlarz dań, które można przygotować znacznie się poszerzył. Kolejnym ułatwienie jest pokrywka grilla, która jest jednocześnie wokiem i można wyczarować dania z warzyw i makaronu.

Dania na woku robi się szybko i zdrowo. Przy odpowiednim przygotowaniu można w niecałą godzinę przygotować smaczny obiad. Gdy ja zrobiłam to danie, które widać na zdjęciu cały kamping zaczął gotować sobie zupki (głównie chińskie). Zapach rozniósł się po całym polu namiotowym i wszyscy zgłodnieli. A wystarczył kawałek chudego mięsa, warzywa, makaron z zupek chińskich, sos sojowy oraz woda.



8 thoughts on “Gotowanie na biwaku, pod namiotem”

Skomentuj Agregator Newsów Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *